Aktualne teme

Ekološka pridelava in dobro počutje živali na kmetiji Pr’ Končovc

Ekološka kmetija Pr’Končovc je v soboto, 21.9., odprla svoja vrata in obiskovalci so si lahko ogledali kmetijo, živali na paši, njihov travniški sadovnjak ter spoznali, kako se kuha žganje. Na kmetiji so imeli priložnost preizkusiti okusne domače tradicionalne jedi, kot so žganci iz različnih vrst moke, medeno pecivo, matevž, pečenice, krompirjeva kaša ipd. Kot je…

Loška zadruga in izdelki narejeni s tradicijo

V soboto, 21.9., je vrata odprla Loška zadruga v Poljanah nad Škofjo Loko, kjer so predstavili izdelke Loške mlekarne, Mesnin Bohinja in Domač kotiček. Skrivnost odličnosti loških izdelkov je razkril Mitja Vodnjov, direktor KGZ Škofja Loka, kjer mesne izdelke predelujejo po tradicionalnih recepturah in postopkih: »Naše izdelke mesarji še vedno oblikujejo ročno. Za svoje izdelke…

Obiskovalci bodo preverjali kakovost na Gorenjskem in v Prekmurju

V soboto, 21. 9., in v nedeljo, 22. 9., svoja vrata odpirajo Kmetija Pr’Končovc in Kmetija Robek ter Kmetijsko gozdarska zadruga Škofja Loka. Obiskovalci se bodo lahko prepričali o kakovost lokalnih pridelkov in izdelkov. Kmetija Pr’Končovc, Javornik 10, Kranj, 21. 9., od 10. do 12. ure Obiskovalci si bodo lahko ogledali kmetijo, živali na paši,…

Dan odprtih vrat na ekološki kmetiji Trnulja

Zadnji septembrski vikend je svoja vrata odprla ekološka kmetija Trnulja. Kljub slabemu vremenu se je na ekološki kmetiji Trnulja zbralo veliko radovednežev, ki so želeli preveriti, kako nastajajo ekološki pridelki in kaj pomeni ekološko kmetijstvo. Po besedah Urše Kunz je ekološko kmetovanje okolju prijazno in bi ga prav zato lahko označili tudi z besedami »nazaj…

Navdušili lokalni mlečni izdelki in sadje

Na pobudo Ministrstva za kmetijstvo se po vsej Sloveniji začenjajo dnevi odprtih vrat, kjer lokalni pridelovalci, predelovalci in zadruge odpirajo svoja vrata. Kot prvi sta svoja vrata odprli Mlekarna Planika Kobarid in kmetija Drnovšček, kjer so imeli obiskovalci priložnost pobliže spoznati kakovost lokalno pridelane in predelane hrane, jo preveriti z lastnimi čuti in si odgovoriti…

Poziv javnosti k udeležbi na dneve odprtih vrat

Dnevi odprtih vrat, ki se bodo v mesecu septembru in oktobru odvijali na nekaterih slovenskih kmetijah, v predelovalnih obratih in zadrugah, so namenjeni spoznavanju vsega, kar je povezano s pridelavo in predelavo lokalne hrane, življenja in dela na podeželju. Obiskovalci si bodo lahko ogledali pridelavo in predelavo živil, se promocijsko preizkusili v pobiranju pridelka ali…

Minister za kmetijstvo in okolje obiskal kmetijo Štesl

V okviru promocije lokalne pridelane hrane je na kmetiji Štesl potekal prvi dan odprtih vrat, ki ga je obiskal minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan. V jesenskih mesecih bodo številni pridelovalci in predelovalci predstavljali svoje kmetije in predelovalne obrate. Vsi, ki bi se radi prepričali o lokalni kakovosti se bodo od 2. 9.…

Obiščite nas na 51. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA 2013

Na 51. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA 2013 se na razstavnem prostoru v Hali B predstavlja projekt “Bodite pozorni na lokalno kakovost”. Med 24. in 29. 8. 2013 poteka v Goronji Radgoni že 51. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA 2013, kjer se v okviru razstavnega prostora Ministrstva za kmetijstvo in okolje predstavlja tudi projekt “Bodite pozorni na…

Dan odprtih vrat na Kmetiji Štesl

V sredo, 28. 8. 2013 bo v sklopu promocije lokalne hrane potekal prvi dan odprtih vrat. Kmetijo Štesl, ki se ukvarja s pridelavo buč z ročnim obiranjem semen in pridobivanjem 100% čistega nerafiniranega bučnega olja, bo obiskal minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan. V sklopu promocije lokalne hrane bodo v mesecu septembru in…