Jogurtova torta z gozdnimi sadeži brez peke – recept

Jogurtova torta z gozdnimi sadeži brez peke – recept

Sestavine:

  • 250 g navadnih piškotov
  • 125 g masla Izbrana kakovost Slovenije
  • 4 jogurti Izbrana kakovost Slovenije v lončku
  • 350 ml sladke smetane Izbrana kakovost Slovenije
  • 6 velikih žlic sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 velika žlica limoninega soka
  • 1,5 dl sadnega soka
  • 3 pakete želatine v prahu (en paket zadostuje za 6 listov želatine)
  • 250 g gozdnih sadežev (borovnice, jagode, maline)

Priprava:

Piškote zmeljemo in dodamo raztopljeno maslo. Dobro pregnetemo, razporedimo po dnu obroča za torte in ohladimo, da se zmes strdi.

Jogurt, sladkor, vanilijev sladkor ter limonin sok zmešamo z električnim mešalnikom in dodamo dve želatini v skladu z navodili na vrečki. Na koncu vmešamo še stepeno sladko smetano. Kremo vlijemo na piškotno osnovo in ohladimo. Ko je ohlajena in strjena, po vrhu posujemo gozdne sadeže in pripravimo preliv. Po navodilih v sok vmešamo drugo želatino in prelijemo po sadju. Torto ponovno vrnemo v hladilnik, da se želatina strdi.