Malinova torta brez peke – recept

Malinova torta brez peke – recept

Sestavine:

  • 300 g malin
  • 150 g grškega jogurta Izbrana kakovost Slovenije
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 250 ml sladke smetane Izbrana kakovost Slovenije
  • 5 lističev želatine
  • 200 g piškotov
  • 100 g masla Izbrana kakovost Slovenije

Priprava:

Piškote zmeljemo na drobno in vmešamo stopljeno maslo. Zmes dobro pregnetemo in jo kot osnovo torte pritisnemo ob dno obroča za torto ali pekača (pod prvo plast položimo peki papir, da torto lažje dobimo iz posode). Osnovo ohladimo v hladilniku. Sladko smetano stepemo ter nežno vmešamo grški jogurt, sladkor in po navodilih pripravljeno želatino. Po želji lahko vmešamo tudi polovico malin, ki smo jih predhodno razrezali. Na pripravljeno piškotno osnovo nadevamo kremo in okrasimo s preostankom malin. Torto za nekaj ur postavimo v hladilnik in pred postrežbo previdno odstranimo tortni obroč.

Dodatne možnosti:

Polovico malin zmečkamo z vilicami. Na piškotno osnovo nanesemo polovico kreme, nato pretlačene maline, ki jih prekrijemo s preostankom kreme. Nanjo nanesemo še drugo polovico celih malin.

Pripravimo manjše prigrizke – po enakem postopku sestavine namesto v tortni obroč zlagamo v pekač za kolačke, ki smo ga, kot pri kolačkih, podložili z ustreznimi papirčki.