Paradižniki, polnjeni z mletim mesom – recept

Paradižniki, polnjeni z mletim mesom – recept

Sestavine:

  • 8 enako velikih zrelih paradižnikov lokalnega porekla
  • 400 g mletega govejega mesa Izbrana kakovost Slovenije
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 korenček
  • 3 žlice olja
  • 1 žlička sladke paprike
  • sol, poper
  • 1 jajce
  • 1 do 2 žlici drobtin
  • 2 dl paradižnikove kaše
  • Po želji še 8 majhnih kock topljivega sira in parmezan

Priprava:

Paradižnikom odrežemo vrhnji del s pecljem in jim z žličko izdolbemo notranjost. Posolimo, nato pa jih obrnemo, da se odcedijo. V posodi segrejemo malo olja ter dodamo sesekljano čebulo, česen in korenje. Pražimo, dokler se zelenjava ne zmehča. Dodamo meso in začimbe ter pokrito dušimo še 15–20 minut. Počasi ohlajamo. Medtem segrejemo pečico na 190 stopinj. Nekoliko ohlajenemu mesu primešamo stepeno jajce in drobtine. Z nadevom napolnimo paradižnike, vsakemu v sredino potisnemo kocko sira ter jih zložimo v pekač. Paradižnikovo kašo, 1 žlico olja, začimbe po želji in 1 dl tople vode zmešamo in vlijemo na dno pekača. Pečemo 25–30 minut na 190 stopinjah in tik pred serviranjem posujemo še s parmezanom.