Lokalni pridelovalci in predelovalci
Regija
CertifikatGalerija
Čebelarstvo Tigeli Krapje 22 9241 Veržej Tel: 031 761 680

Regija: Štajerska

Prodaja izdelkov: Dostava na dom:

Začetki čebelarstva Tigeli segajo v leto 2002, takrat smo kupili prve čebelje družine. Že prvo leto so bili dosežki pozitivni, zato smo iz leta v leto družine le še povečevali in sedaj čebelarimo z 80 -imi gospodarnimi družinami v dveh stacionarnih čebelnjakih in treh prevoznih enotah.

Prelomno leto je bilo 2005, takrat smo podedovali čebelarski muzej od čebelarja Draga Šalamuna, istega leta smo na upravni enoti Ljutomer registrirali dopolnilno dejavnost in se začeli intenzivno ukvarjati z čebelarskim turizmon.

Leta 2008 smo zraven muzeja postavili učni čebelnjak z osmimi družinami, kjer obiskovalcem pokažemo delo pri čebelah. Posebnost čebelnjaka je zastekljen prostor v notranjosti, kjer lahko obiskovalci opazujejo delo čebelarja skozi stekleno steno
Zraven čebelarstva imamo tudi čebelarski muzej, to je čez sto let star čebelnjak zaščiten pri kulturni dediščini Maribor, posebnost je osmerokotna oblika in zračno svetlobna niša.

V okviru ??ebelarskega muzeja si obiskovalci lahko ogledajo različne čebelnjake, panje, pripadajoče orodje, ki se je nekoč uporabljalo pri delu z čebelami, zeliščni vrt medovitih rastlin in učni čebelnjak.

Pridelava: primarno štiri vrste medu cvetlični-oljna ogrščica, cvetlični-sadno drevje, akacija, ter kostanj, vosek in čebelje družine.

Predelava: med s sadjem, med z orehi, medeni likerji (navadni, smrekovi vršički, višnjev, grozdni iz sorte Gamaj), različne oblike sveč in okraskov iz voska.

Pridelek Sezonskost Kakovost
Med Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt, Nov, Dec Kvaliteta A
Naziv Datum / ura Prijava
Čebelarstvo Tigeli- dan odprtih vrat 1.5.2014 / 10:00 - 17:00 Več »