Lokalni pridelovalci in predelovalci
Regija
CertifikatGalerija
Najmlajši pri delu
Veža z lovskimi trofejami
Pr'Končovc Javornik 10 4000 Kranj Tel: 041 242 388

Regija: Gorenjska

Prodaja izdelkov: Dostava na dom:

Naša domačija ima hišno ime »Pr' Končovc«. Nahajamo se na 650m nadmorske višine in zato spadamo med hribovske kmetije. Tako kot večina hribovskih kmetij, se tudi mi nebi mogli preživeti samo s kmetijstvom, zato se je mama Fani leta 1992 odločila in kot prva v Kranjski občini odprla Kmetijo odprtih vrat,kjer lahko sprejmemo 45 gostov v dveh sobah. Za naše goste odlično poskrbimo; mama v stari krušni peči peče dober domač kruh in slastno ocvirkovco, s sinom Alešem pa skupaj kuhata odlične domače dobrote, svoj del pa prispeva tudi ata Stanko, ki je lovec in nam priskrbi divjačino za v lonec. Prav tako se že mnogo let ukvarja s čebelarjenjem, snaha Katarina pa je zadnji dve leti njegova pripravnica. Skupaj imata 12 čebeljih družin, ki jima kar pridno nabirajo med.

Na področju kmetijske dejavnosti pa se ukvarjamo z živinorejo in sicer, redimo krave dojilje. Že vrsto let imamo živino čez leto na pašnikih ne daleč od kmetije. Letos smo zaključili postopek preusmeritve, tako da je naša kmetija dobila status ekološke kmetije.

Poleg živinoreje imamo tudi velik travniški sadovnjak, kjer rastejo tudi po 100 in več let stara drevesa. Hruške posušimo za suho sadje.

Prijavljeno imamo tudi predelavo mesa, tako da z začetkom jeseni sami delamo suhomesnate izdelke (klobase, šunke, salame) in pa pečenice in krvavice.

Pridelek Sezonskost Kakovost
Šparglji Maj, Jun, Jul Kvaliteta A
Goveje meso Okt, Nov, Dec Kvaliteta A
Telečje meso Okt, Nov, Dec Kvaliteta A
Sadje Okt, Nov, Dec Kvaliteta A
Med Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt, Nov, Dec Kvaliteta A
Naziv Datum / ura Prijava