Lokalni pridelovalci in predelovalci
Regija
CertifikatGalerija
Vinska klet Prus
Vinska klet Prus
Vinska klet Prus
Vinska klet Prus
Vina Prus Krmačina 6 8330 Metlika Tel: + 386 (0)7 30 59 098

Regija: Bela krajina

Prodaja izdelkov: Dostava na dom:

Na Prusovi kmetiji dajemo velik poudarek kakovosti vina. Pridelujemo vse kategorije vin: od penine do mirnih vin rednih trgatev pa tja do predikatov, kot so pozna trgatev, izbor, jagodni izbor, ledeno vino, suhi jagodni izbor in tudi našo posebnost, slamnato vino - vino iz sušenega grozdja. Vinska klet Prus je znana predvsem po predikatnih vinih, za katera smo prejeli številne zlate, velike zlate medalje in šampionska odličja na vinskih ocenjevanjih doma (Vinska vigred Metlika, ocenjevanja vin v Drašičih, Vino Slovenija Gornja Radgona, Vino Ljubljana) in mednarodnih ocenjevanjih v tujini (Decanter World Wine Awards v Franciji, Vinovita Zagreb, Prešov Slovaška, Bruselj Belgija).

Že nekaj let smo vključeni v integrirano pridelavo grozdja in vina za katero vsako leto pridobimo certifikat. Pri tej certifikaciji so zahteve: omejitev pridelka na trto do 3 kg, omejena škropiva in gnojila, obvezna zatravitev nasadov zaradi erozije in vsakoletna kontrola vzorčenja grozdja in listja na pesticide.

Kakovost pridelka grozdje uravnavamo z redčenjem grozdja med trgatvijo. Grozdje nabiramo v manjše pvc zaboje, da pride celo do pridelave čim manjša oksidacija. Nežna predelava kar nam omogoča sodobna tehnologija v naši kleti: kontrolirana fermentacija moštov. Imamo tudi različno sestavo tal v vinogradih od ilovnatih do peščeno lapornatih tal, kar nam omogoča tudi sortni značaj različnim sort.

Poleg vin pridelujemo tudi med in žganje.
Organiziramo oglede naše kleti in vodene degustacije vrhunskih vin, kjer je možno tudi kupiti vino in med.

Pridelek Sezonskost Kakovost
Vino Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt, Nov, Dec Kvaliteta A
Med Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt, Nov, Dec Kvaliteta A
Naziv Datum / ura Prijava