Lokalni pridelovalci in predelovalci
Regija
CertifikatGalerija
1. mesto na svetovnem ocenjevanju oljčnih olj v Dubaju
Ekstra deviško oljèno olje Slovenske Istre
Oljkarstvo Jerebica Nova vas nad Dragonjo 62 6333 Sečovlje Tel: 040 370226

Regija: Primorska

Prodaja izdelkov: Dostava na dom:

Oljkarstvo je naša tradicionalna dejavnost, na katero smo ponosni več kot sto let. Poleg mladih oljk, bogatijo naše oljčnike tudi dvesto in več let stara drevesa, posajena po hribovitih predelih Slovenske Istre.

Ekstra deviško oljčno olje je produkt naše celoletne skrbi in truda, katerega pridobivamo iz oljk tipičnih za Slovensko Istro.V manjši meri pa imamo tudi avtohtone sorte, katere dodatno obogatijo olje. Med drevesi tako prevladuje najbolj znana Istrska Belica, Leccino, ki podari olju slajši okus, Pendolino, Črnica, Štorta, Buga in še mnoge druge. Najbolj občutljiva procesa pri pridelavi oljčnega olja sta obiranje in stiskanje oljk, zato jima posvečamo dodatno pozornost. Želja po ohranitvi zdravih in nepoškodovanih plodov nas vodi k ročnemu obiranju oljk.

Stiskanje plodov se opravlja s hladno stiskano metodo, katera ohrani v olju vse naravne snovi. Hladno stiskano pomeni, da temperature predelave oljk v ekstra deviško oljčno olje ne presega 27 stopinj.

Naše ekstra deviško oljčno olje ima certifikat zaščitene označbe porekla in oljčniki so drugo leto v preusmeritvi v ekološko pridelavo.


Naše olje je v vonju in okusu harmonično, sadežno, omenjene sorte pa ga okrepijo z rahlo pikantnim okusom. Njegova uporaba podarja nov okus hrani, ter omogoča zdrav način življenja.

Pridelek Sezonskost Kakovost
Olje Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt, Nov, Dec Kvaliteta A
Naziv Datum / ura Prijava