Lokalni pridelovalci in predelovalci
Regija
CertifikatGalerija
Kmetija Mlečnik Bukovica 31 5293 Volčja Draga Tel: +38653955323

Regija: Primorska

Prodaja izdelkov: Dostava na dom:

Naš kmetija se nahaja na zahodnem delu Vipavske doline. Korenine naše kmetije segajo po ustnem izročilu v leto 1820, vinogradništvo in vinarstvo pa sta bili od nekdaj med glavnimi panogami.
Tradicijo nadaljuje Valter Mlečnik od 1982. leta, leta 1986 pa je v celoti prevzel delo na kmetiji in danes je vino iz te kmetije rezultat njegovega dela in pogleda na naravo.To pomeni spoštovanje naravnih procesov od sajenja trt do stekleničenja vina in s tem ohranitev naravne harmonije snovi v vinu. Čas je tisti, ki vinu daje možnost, da dozori in se izoblikuje samo.
V vinogradih imamo vzgojno obliko in način reza prilagojen majhnim obremenitvam, kar trti omogoča da lahko po naravni poti sama razvije veliko odpornost. Uporabljajo se izključno naravna zaščitna sredsta. Maceracija in fermentacija poteka spontano, za bele sorte približno 3 dni za rdeče pa cca. 14 dni. Po dveh letih zorenja v klasičnih sodih različnih velikosti se vina ustekleničijo brez kakršnihkoli posegov.
Zaradi specifičnega načina pridelave, so ta vina intenzivne barve ter izrazitega in polnega okusa, zato je priporočena temperatura za serviranje belih vin od 13 do 15° C, za rdeča pa od 15 do 18° C.

Pridelek Sezonskost Kakovost
Vino Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt, Nov, Dec Kvaliteta A
Pira Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt, Nov, Dec Kvaliteta A
Zelenjava Maj, Jun, Jul, Avg, Sep Kvaliteta B
Sadje Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt Kvaliteta B
Naziv Datum / ura Prijava