Lokalni pridelovalci in predelovalci
Regija
CertifikatGalerija
zabojček zelenjave in sadja
Helena Golob, Ekološka kmetija Zahojnik Brode 10 3305 Vransko Tel: 051 451 757

Regija: Štajerska

Prodaja izdelkov: Dostava na dom:

Naša kmetija leži v vasi Brode pri Vranskem, obdana na severozahodu z Dobroveljsko planoto in na jugozahodu s Posavskim hribovjem. Smo družinska kmetija na kateri živimo in ustvarjamo tri generacije.
Smo pretežno samooskrbna kmetija, z ekološko pridelavo za svojo uporabo se ukvarjamo že več kot desetletje. Pred leti smo pridelavo razširili in vstopili v ekološko kontrolo. V letu 2011 smo pridobili ekološki certifikat.
Na cca 5 ha obdelovalne zemlje, ki je skoraj v celoti čez ves dan obsijana s soncem, ekološko pridelujemo sadje, zelenjavo in žita. Smo bolj privrženci avtohtonih in tradicionalnih sort, za katere v večini seme pridelamo sami. Za popestritev posejemo tudi kaj eksotičnega. Življenje na kmetiji popestrijo kokoši, race, pes in mačke.
Pridelovalna sezona se pri nas prične v aprilu, ko poženejo prvi šparglji, sledijo jim jagode in ostalo jagodičje ter raznovrstna sezonska zelenjava, zelišča in žita.
Viške predelamo v marmelade, sokove, vloženo zelenjavo, omake, piškote, testenine, kruh...
Naša vrata so vedno odprta za ljudi dobre volje. Z veseljem predstavimo naše delo, rastline in živali. Radi pomagamo z nasveti, hkrati smo se vedno pripravljeni učiti in sprejemati nova znanja in ideje.
Zemljo obdelujemo z ljubeznijo in prepričani smo, da se del te ljubezni prenese na naše pridelke in izdelke.

Pridelek Sezonskost Kakovost
Jagode Maj, Jun
Maline Jun, Jul
Robide Jul, Avg
Zelenjava Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt
Jajca Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt
Šparglji Apr, Maj
Sadni sokovi Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt, Nov, Dec
Bučke Jun, Jul, Avg, Sep
Naziv Datum / ura Prijava