Lokalni pridelovalci in predelovalci
Regija
CertifikatGalerija
jej malo, a dobro!
eko goveje hrenovke
eko živina na paši
eko suhomesnati izdelki
jabolka
KMETIJSKA ZADRUGA ŠALEŠKA DOLINA z.o.o. METLEČE 7 3325 ŠOŠTANJ Tel: 03 8972837

Regija: Koroška

Prodaja izdelkov: Dostava na dom:

V kmetijski zadrugi Šaleška dolina se ukvarjamo s široko paleto dejavnosti. Poleg dejavnosti odkupa mleka, živine in trgovine, pridelujemo v lastnih sadovnjakih zelo kakovostna jabolka integrirane pridelave in izdelujemo izdelke iz jabolk. Organiziramo slovenske ekološke rejce goveje živine ter tržimo ekološko govedino. Že pred leti smo se namreč aktivno usmerili v pridelavo in trženje kakovostne slovenske hrane.

EKOLOŠKO GOVEJE MESO IN MESNINE EKODAR

Naši ekološki rejci goveje živine izvirajo s pretežno hribovitih predelov Savinjske, Koroške, Pohorja, Zasavja... Vsi: eko kmetje - rejci, kmetijska zadruga in klavnica, smo ustrezno ekološko certificirani.
Govedino in hrenovke tržimo pod skupno blagovno znamko Ekodar, saj je tovrstno meso dejansko dar narave. Pridelano je na okolju in živalim bolj prijazen način (brez GSO, antibiotikov, ..), hkrati pa je bistveno manj zamaščeno, bolj mesnato in ima visoko prehransko vrednost. Poleg odličnih lastnosti smo vse meso in izdelke opremili s QR kodo, ki potrošniku omogoča sledljivost slehernega kilograma mesa neposredno do kmeta.
Javni zavodi - vrtci in šole, ki jih oskrbujemo preko javnih razpisov ali neposredno po pogodbah, so zadovoljni z našimi izdelki in storitvijo. Trudimo pa se, da bi z našo kakovostno govedino, z eko hrenovko in eko suhimi salamami lahko postregli čim več potrošnikov, ki jim ni vseeno, kaj jedo. Oskrbujemo določena maloprodajna mesta po Sloveniji, preko spletne trgovine pa brezplačno dostavljamo tudi na dom..

JABOLKA, SUŠENA JABOLKA IN JABOLČNI SOK SLODAR

Naši sadovnjaki se razprostirajo na 17 ha prisojnih leg v Hrastovcu. V njih zorijo kakovostne sorte jabolk - zgodnješe (gala, elstar, carjevič ), jesenske (zlati delišes, jonagold, melrose, topaz) in zimske (idared, braeburn in fuji).
Iz njih izdelujemo tudi izdelke pod skupnim imenom Slodar. Jabolka posušimo v jabolčne krhlje, čips, ter jih za zahtevnejše okuse dodamo še cimet. Na lastni tehnologiji stiskamo zelo kakovosten 100 % jabolčni sok, jabolčni sok s korenčkom , jabolčni sok z aronijo. Nudimo tudi storitve stiskanja, pasteriziranja in embaliranja.
Jabolka in izdelke tržimo direktno na sadjarstvu Turn v Hrastovcu, dostavljamo pa jih tudi v številne javne ustanove, podjetja in trgovine. Na prodaj so tudi v naših lastnih trgovinah v Topolšici, Velenju, Šoštanju Šmartnem ob Paki, Nazarjah in Lučah.
Da je kakovost našega sadja in izdelkov resnično odlična, priča 5 zlatih priznanj, ki smo jih prejeli na ocenjevanju Dobrote slovenskih kmetij 2013 na Ptuju, oziroma 4 znake kakovosti v letu 2014.

Pridelek Sezonskost Kakovost
Jabolka Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt, Nov, Dec Kvaliteta A
BIO mesni izdelki Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt, Nov, Dec Kvaliteta A
Jabolčni sok Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt, Nov, Dec Kvaliteta A
BIO goveje meso Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt, Nov, Dec Kvaliteta A
Suho sadje Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt, Nov, Dec Kvaliteta A
Suhomesnati izdelki Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt, Nov, Dec Kvaliteta A
Naziv Datum / ura Prijava