Pražen krompir – recept

Pražen krompir – recept

Sestavine:

  • 80 dag krompirja
  • 1/2 dl olja (še boljša je svinjska mast)
  • 8 dag čebule
  • Sol in poper po okusu

Priprava:

Neolupljen krompir kuhamo iz mrzle vode in zavremo. Čas kuhanja je odvisen od velikosti gomoljev, krompir pa je dovolj kuhan takrat, ko z vilicami lahko mehko zabodemo vanj. Vodo odlijemo in pustimo, da se krompir ohladi. Nato ga olupimo in narežemo na tanke kolobarje.

V široki ponvi ogrejemo maščobo in v njej na šibkem ognju nežno prepražimo čebulo. Dodamo krompir, sol in poper. Med praženjem sestavine obračamo z lopatico. Pražimo še 10 minut in toplo postrežemo.

Pražen krompir postrežemo kot prilogo.

Več o praženem krompirju preberite v članku Pražen krompir bi, prosim.

Čas priprave:

1 ura

Zahtevnost:

majhna