Prehrambeni posvet

Kako najraje pripravite ozimnico?

Vroče in sušno poletje se je prevesilo v hladno jesen in dnevi so postali krajši od noči. Prišla je sezona obiranja sadja. Kljub nižjim temperaturam pa je še vedno na voljo nekaj vrtnin, kot so zelje, paprika, korenček, cvetača, por, bučke, čebula, zelena, brokoli. Za pripravo svoje ozimnice potrebujemo nekaj časa, dobre volje in sveže…

Prehranski posvet: Boštjan Gorenc – Pižama

Kako pomembno je za vas, da je hrana slovenskega izvora? Verjamete, da je v Sloveniji pridelana hrana na splošno bolj zdrava kot hrana, ki je bila pridelana drugje? Za hrano, pridelano v Sloveniji, se odločam, ker upam, da je kanček prijaznejša okolju. Ker za njo ni dolge transportne poti. Seveda tega ne moreš aplicirati na…

Prehranski posvet s: Sašo Einsiedler

Imate doma vrt ali njivo? Morda gojite kaj vsaj na balkonu, nemara kaka zelišča? Imam vrt in čeravno se mi ga včasih ne ljubi obdelovati, sem vesela vsakega domačega paradižnika in solatke! Kako pomembno je za vas, da je hrana slovenskega izvora? Verjamete, da je lokalno pridelana hrana na splošno bolj zdrava kot hrana, ki…

Prehrambni posvet z: Nino Osenar

Poleg rubrike Moj kvadratni meter uvajamo tudi novo občasno rubriko Prehrambni posvet, v kateri bomo za popestritev predstavljali prehranske navade tako ali drugače znanih Slovencev. Za prvo sogovornico smo izbrali Nino Osenar, saj se v javnosti ni uveljavila le zaradi svojih voditeljskih sposobnosti, ampak tudi kot strastna zagovornica zdrave prehrane in zdravega načina življenja nasploh.…